Hoe kom ik aan wormen?

Met behulp van wormen (vermicomposting) kan groente, fruit en tuinafval snel verwerkt worden, het trekt hierdoor geen ongedierte aan, stinkt niet en is eerder beschikbaar als plantenvoeding. Doordat de compostering direct begint komt er geen geur vrij en met de hulp van bacteriën, schimmels en enzymen die de wormen zelf produceren ontstaat een hoge kwaliteit bodemverbeteraar waar je planten heel goed van groeien!

Wormen online kopen

Bestel de compostwormen eenvoudig online of per telefoon bij Wormenkwekerij Wasse in Drenthe of een andere wormenkweker, je krijgt ze per post thuisbezorgd.

Wormerij in Rotterdam (vanaf april 2022)

In Rotterdam kun je ook speciaal ‘getrainde’ compostwormen halen bij onze eigen wormenkwekerij. We voeren ze daar niet met krachtvoer maar met voor-gecomposteerde groente- en fruitresten zodat ze alvast gewend raken aan het eten van GFE in jouw eigen wormenhotel. Daardoor kun je veel sneller beginnen als je een nieuwe wormenbak begint.

Maak eerst een afspraak, onze openingstijden voor bezoekers zijn heel beperkt.

Neem een bakje of zakje mee van ongeveer 2 liter of meer (oude yoghurt emmertjes zijn heel geschikt). Je krijgt niet alleen wormen, maar ook het startmateriaal waarin ze zijn opgegroeid (dat zit boordevol waardevolle micro-organismen). We vragen een donatie voor het onderhoud aan de Wormerij, het bedrag mag je zelf kiezen.

Let op! Onze voormalige kwekerijen in Amsterdam en Delft zijn gesloten.

Wormen afhaalpunten

In Nederland is een groeiend netwerk van mensen die wormen uitdelen aan buurtbewoners. Kijk op de kaart om iemand bij jou in de buurt te vinden en stuur ze een mailtje om te vragen of er wat wormen voor jou beschikbaar zijn.
Ook via Nudge kun je diverse particuliere wormenafhaalpunten vinden waar je wormen kunt ophalen, vaak in ruil voor een vrijwillige bijdrage. Je kunt je ook zelf aanmelden als je wormen beschikbaar hebt.