Gevaar voor instorting leidt tot Wormenhotel

Witteneiland is een klein schiereiland in Westerpark waar op 9 december jl. het 18e Pantar Wormenhotel is geplaatst op de hoek Jacob Catskade/ Korte de Wittenstraat. Als initiatiefnemer was ik heel trots en blij dat na anderhalf jaar overleg het hotel geopend kon worden met meer dan 30 belangstellenden. Zelf heb ik al een paar jaar een klein wormenhotelletje in een balkonton, maar dit is “the real thing”!

 

 

Bijna twee jaar geleden was de stemming een stuk minder goed. Toen bleken de kademuren van de Jacob Catskade ernstig verzakt. Per direct moesten de parkeerplaatsen aan de waterkant worden opgeheven en een aantal bomen werden omgezaagd. De bewoners van de Jacob Catskade lieten het er echter niet bij zitten. Zij begonnen eerst op eigen initiatief en later met steun van de buurtmakelaar met de aanleg van groente- en bloemenbakken, strandjes en plaatsten eettafels. Een kleine oase, zomaar opeens in mijn buurtje.

Toen dacht ik zou het niet mooi zijn als we met de bewoners van het getroffen stuk kade en de andere bewoners ook iets gezamenlijk kunnen doen?. En nadat ik een stuk in de Echo las over het wormenhotel in de Frans Halsstraat wist ik zeker dat een wormenhotel een geweldige verbindende factor zou kunnen zijn. Na wat ambtelijke molens door te zijn gegaan, stonden we op de wachtlijst. En opeens toch onverwacht zo midden in de winter, kwam bericht: over twee weken komt jullie wormenhotel! En nu staat staat ‘ie er dus…

In 2017 begon ook het initiatief Stadsdorp Westerpark en het wormenhotel is daar nu ook prominent op de website te vinden waar je je kunt opgeven. Ik heb inmiddels al veel aanmeldingen maar als je in de buurt woont en interesse hebt dan hoor ik het graag. Ik droom al van een tweede hotel.

Hilde Verheul