Perspektief Delft bouwt 1e wormenhotel

Woensdag 8 mei om 16:00 uur is de feestelijke opening van het eerste 100% in Delft vervaardigde wormenhotel bij Oeral 1 in Delft. Het is gebouwd door sociale werkplaats Perspektief en de mannen zijn er trots op!

Natuurlijk waren er al een paar wormenhotels in Delft, maar die werden nog door onze eigen medewerkers gebouwd. Dit wormenhotel is de start van een volledig Delfts productieproces met lokale bouwers: Het begint bij de freesrobot van The New Makers die uit aan de TU Delft ontwikkelde platen Ecoboard ringen freest; De onderdelen worden naar Perspektief vervoerd waar enthousiast gewerkt wordt door medewerkers die voorheen op straat leefden of andere persoonlijke problemen hebben overwonnen; Na de montage wordt het wormenhotel door hun eigen transportservice op de straat geplaatst waar de Delftse bewoners aan de slag kunnen met composteren.

Tanja Dekker, Delftse en werkzaam bij o.a. de Botanische Tuin van Delft en stichting Buurtcompost zal woensdag bij een openingscursus alles vertellen over de micro-organismen en wormen die het GFE afval van de buurt gaan verwerken tot fantastische bodemverbeteraar.

Wil je zelf ook een wormenhotel in je straat in Delft? Vraag er één aan.