Botanische Tuin

wormenhotel Wippolder

De opening was op woensdag 17 juni 14:30 uur

Het wormenhotel is geplaatst vlakbij de ​Botanische Tuin, Poortlandplein 6, 2628 BM Delft​.

Wist je dat ‘onzichtbare hulpjes’ uw ​groente- en fruitafval kunnen verwerken​ tot waardevolle compost? Met de komst van een wormenhotel wordt dat ook mogelijk bij ons in de buurt.

De gemeente Delft zet zich graag in voor een circulaire economie. Daarom zijn de afgelopen tijd meerdere wormenhotels geplaatst o​p aanvraag van bewoners.​ Het composteren met wormen zorgt niet alleen voor betere afvalscheiding, maar ook voor verbinding en bewustwording. Bovendien wordt er ​lokaal hoogwaardige compost geproduceerd,​ die bewoners kunnen gebruiken als voeding in de tuin of op het balkon. Voedingsstoffen worden zo weer aan de bodem teruggegeven en dragen bij aan de groei van planten en bloemen.

Uit enthousiasme voor dit initiatief hebben enkele medebuurtbewoners, namens meerdere belangstellenden in de buurt een aanvraag gedaan voor het wormenhotel.

De opening is gedaan in aanwezigheid van w​ethouder Stephan Brandligt ​met een korte uitleg over het composteren​ met de buurt door Arie Machgeels van Ziel van wormenhotel.nl

 

Wil je zelf ook graag meedoen met buurtcomposteren in dit wormenhotel? Dan kunt je contact opnemen met de hotelier door een mail te sturen naar het adres hieronder.

Heb je vooraf andere vragen of opmerkingen over dit initiatief, dan kun je ook mailen. Voor specifieke vragen over de werking van het wormenhotel kun je kijken op w​ormenhotel.nl/vraag​ voor meer informatie.

Veel plezier met composteren en het mooier en leuker maken van de buurt!

Aantal deelnemers: 5

Startdatum: 17 juni 2020

Gebruik: Alleen voor leden

Soort afval: G, F, E

Locatie: Botanische Tuin TU Delft, Poortlandplein, Delft, Nederland

Locatie wordt geladen…