Crowdfunding

Op veler verzoek maken we het mogelijk om een nieuw wormenhotel via een crowdfunding te financieren.

We zijn deze methode nog aan het testen. Mocht je tussendoor tegen problemen aanlopen of ideeën voor verbetering hebben, laat het ons weten via crowdfunding@wormenhotel.nl
  1. Een crowdfunding voor een wormenhotel kan uitkomst bieden als je niet uit één bron genoeg budget kan krijgen. In gemeenten waar nog weinig wormenhotels zijn is het lastig om subsidie te krijgen. Je kunt dan samen met de mensen uit de buurt in combinatie met lokale fondsen, sponsoring van bedrijven en/of subsidie van de gemeente het totale bedrag bij elkaar sparen.

  2. Het inzamelen van handtekeningen (gratis) kan via een online crowdfunding ook makkelijker gemaakt worden. Omdat iedereen openbaar kan zien hoeveel mensen het initiatief willen ondersteunen zijn gemeenten ook makkelijker te overtuigen om (een deel van) de kosten te subsidiëren. Het gebeurt niet elke dag dat bewoners de ambtenaren vragen om een nieuwe afvalcontainer in hun straat.

  3. Tenslotte zorgt de crowdfunding ook alvast voor draagvlak en meer sociale cohesie in de buurt. Door zoveel mogelijk mensen alvast op de hoogte te brengen van het proces wordt de kans op bezwaren bij plaatsing van het wormenhotel kleiner. In de praktijk zien we dat het heel belangrijk is om iedereen in de buurt goed op de hoogte te houden van het proces voordat het wormenhotel er komt. Door updates te plaatsen op de crowdfunding pagina wordt dat makkelijker.

Voordat we de crowdfunding ondersteunen nemen we contact op met jou als initiatiefnemer om goede afspraken te maken over de locatie en het model wormenhotel dat het beste geschikt is. Mocht er tijdens de crowdfunding meer budget verzameld worden dan verwacht, dan kunnen we in overleg zorgen voor een groter model of meer begeleiding. Wanneer het doelbedrag niet gehaald wordt in afzienbare tijd zorgen we ervoor dat alle bijdragen weer teruggestort worden aan elke ondersteuner. We vragen de initiatiefnemer om als eerste een bedrag van € 100,- te storten om de administratie van de crowdfunding te betalen. Dit bedrag wordt niet teruggestort als het doelbedrag niet gehaald wordt. Als de crowdfunding wel wordt gehaald gebruiken we dat bedrag gewoon voor het wormenhotel.

Om een crowdfunding pagina aan te maken moet je eerst een account maken zodat we weten hoe we je kunnen bereiken. Als je al een account hebt kun je hieronder inloggen of eerst via wormenhotel.nl/account een nieuwe account registreren. In je account kun je straks ook alle updates, ondersteuners en bedragen van de crowdfunding vinden.